Library My library Nail tech Blog HEALTHY NAIL SPOT REGISTER LOG IN

Kako odpreti salon iz NIČ? Ali ti salon za nohte lahko prinese DOBIČEK?

Kako odpreti salon za nohte iz nič in ali bo to prineslo dobiček?

Takšna vprašanja zanimajo vsako podjetnico, ki se je odločila, da najde nišo v lepotni industriji.  

Ali je donosno, da odprem salon za nohte? 

Podjetnica mora v fazi načrtovanja ugotoviti, kako bo projekt dobičkonosenTreba je opozoriti, da je salon za nohte ena izmed najbolj donosnih dejavnosti, kajti tudi z zmanjšanjem osebnega dohodka ljudje ne prenehajo skrbeti zase.  

Povprečna donosnost salona za nohte je 35%. 

Raven dohodka, ki ga salon prinese, je odvisna od izbrane oblike poslovanja. Odprete lahko: 

  1. Salon doma. Prednost je, da nimaš dodatne najemnine in ostalih dvojnih stroškov.  Potrebno je imeti že neko bazo svojih strank.  
  2. Nail bar – v nakupovalnih centrih. Gre za najem stola ali pa vas zaposlijo. Prednost je ta, da je ogromno potencialnih strank.  
  3. Najem stola kozmetičnih ali frizerskih salonih. Prednost je ta, da so že obstoječe stranke, ki se jim ponudi dodatna storitev. 
  4. Salon za nohte. Odprete salon za nohte. Potrebujete pridobiti svojo bazo strank. 

 

Kaj morate vedeti pred odprtjem salona?  

Pred odločitvijo o organizacijskih in pravnih vprašanjih morate ugotoviti, ali je povpraševanje po tej storitviVečina žensk si raje naredi nohte v salonu, kot doma, tako da ni nobenih težav s strankami, vendar je raven konkurence v tem poslu zelo visoka. Da bi pridobili zaupanje strank, morate mojstrsko izvajati storitve. Zato je obisk vrhunskega tečaja ključnega pomena. Tečaj mora vsebovati tudi marketinša, prodajna znanja ter znanje miselne naravnanosti. Ni dovolj zgolj tehnično znanje.  

Salon za nohte - podjetje, katerega odkritje in vzdrževanje je povezano z določenimi težavami in zahteva naložbo velikega denarja. Da podjetje ne bi postalo nedonosno, temveč da bi doseglo stalno naraščajoči dohodek, je treba pripraviti podroben in kompetenten poslovni načrt, ki odraža zneske začetnih in tekočih naložb, višino pričakovanih prihodkov, izračunano tveganje in navedbo načinov pridobivanja dodatnega dobička.   

 

Poslovni načrt 

V poslovnem načrtu salona za nohte, je potrebno vsak korak delovanja opisati čim bolj podrobno.   

  1. Študija stanja na trgu storitev - ali je konkurenca ponudnikov visoka.
  2. Ocenjevanje lastnih zmogljivostiizračunajte znesek naložbe, preverite vaše znanje.
  3. Izdelava marketinških in finančnih načrtov.

    4. Ocena tveganja - tukaj so razlogi, ki lahko vplivajo na zmanjšanje dohodka in možnosti za njihovo obravnavanje. 

 

Korak za korakom 

 

  1. Korak odprtje dejavnosti. Predlagam, da dejavnost odprete kar preko točke E.VEM. 
  2. Izbira primernega prostora, ki zadostuje vsem zdravstvenim in higienskim standardom
  3. Oprema in materiali

Posebno pozornost je potrebno nameniti izboru pohištva - ki mora biti udoben in praktičen. Poleg tega mora biti iz materialov, ki omogoča čiščenje in razkuževanje (torej ne sme biti preprog, vzglavnikov, …).  

Pohištvo, ki ga potrebujete: 

  • Udobni stoli zase in za stranko.. 
  • Varno omaro za denar in dokumentacijo. 
  • Blagajno. 
  • Mizo. 
  • Namizno luč. 
  • Garderobno omaro. 
  • Koše s pokrovom. 
  • Omarica za prvo pomoč. 

 

4. Potrebno je kupiti minimalen komplet opreme za delo - manikirni set, električna pilica, parafinska kopel, UV/LED lučka, sterilizator, namizni sterilizatorČe to dopuščajo finančna sredstva, lahko razširite opremo po lastni presoji. Prav tako boste morali kupiti materiale - različne vrste lakov, sredstva za njihovo odstranitev, skrb za nego kože, akril / gel, potrošni material (brisače, razkužila, maske, predpasnik, rokavice in drugo). 

 

Trženje 

Oglaševanje je pomemben dejavnik poslovanja. Čim več ljudi mora izvedeti za odprtje vašega salona. To lahko naredite na več načinov: 

  • Deljenje letakov po nabiralnikih. 
  • Oglasi v različnih revijah 
  • Socialna omrežja: Facebook, Tik-tok, Instagram 
  • Postavite privlačen znak nad vhodom; 
  • Ustvarite lepo oblikovano spletno stran za salon. 

Za redne stranke je potrebno razviti sistem popustov in drugih programov zvestobe. V prvih mesecih dela mora biti oglaševalska kampanja čim bolj aktivnejša.  

 

Koliko stane odpiranje salon za nohte iz nič? 

Povprečni stroški odpiranja salona za nohte so sestavljeni iz začetnih in mesečnih obveznosti:  

 Začetni stroški vključujejo: 

  • Dokumentiranje dejavnosti - od 60 € 
  • Najem/obnova prostora - od 1000 €; 
  • Nakup opreme in materialov - od 1000 €; 
  • Oglaševanje - od 300 €. 

Tekoči stroški so sestavljeni iz: 

  • mesečna najemnina - posamično, odvisno od regije 300-400€; 
  • davčna plačila in komunala - od 110 €; 
  • obveznosti za plače - najmanj 390 €; 
  • stroški oglaševanja - od 100 €; 
  • nakupi dodatne opreme in materialov - od 200 €. 
  • Ostali stroški: davčna blagajna 20€, sistem za naročanje 35€, internet 15€, računovodstvo 190€, DDV 22% od prometa, radio 30€, zavarovanje 80€, …. 

V skladu s tem je povprečni strošek odpiranja salona 3160 €. V ta znesek morate dodati še plačo in najemnino. Po enem mesecu ima salon za nohte cca. 5000€ prometa. 

 

Kako naj začne čista začetnica? 

  • NAJPOMEMBNEJŠI KORAK: POSTAVITEV CEN  

Najprej je potreben izračun FIKSNIH mesečnih stroškov: cca. 1500€ vse obveznosti, DDV 1100€ (če je prometa 5000€). Skupaj 2600€ fiksnih stroškov. Ostane: 2400€, ki gre za tvojo plačo, izobraževanja, … 

Temeljno izhodišče pri postavitvi cen je: 1min dela/1€. 

Čeprav pri postavljanju cen nohtnih storitev, se tega pravila ne držimo. Priporočam pa, da se ne izvaja storitve pod 0.5€/1min. 

Nekaj primerov pravilne postavitve cen:  

  • Permanentno lakiranje, čas izvajanja 45 min, cena minimalno 30€ 
  • Podaljševanje nohtov, čas izvajanja max. 120 min, cena minimalno 50€ 

Ne pozabite kaj vse je všteto v ceno izdelave 1 nohtov: material za izdelavo, elektrika, obraba lučke, voda, WC papir, papirnate brisačke, maska, rokavice, razkužilo za opremo in razkužilo za roke, sterilizacija pripomočkov (vrečke, sterilizator, razkužilo, letna merjenja), pilica, računovodske storitve, stroški plač, davek, stroški programa za naročanja, davčna blagajna, internet, izobraževanje, predvajanje glasbe, odvoz smeti, strošek pos terminala, vaše delo, ... 

  • PRVE STRANKE SO PRIJATELJICE IN SORODNICE 

Privabite prijatelje. Vaši prvi kupci bodo sosedje, prijatelji in sodelavci. Najlažje  je začeti z njimi. Nato povabite modele, katerim računate npr. Samo material.  

 

  • UPORABITE DRUŽABNA OMREŽJA 

Objavljajte svoje izdelke na Facebooku, Instargamu, TikTOku. Govorite o svojih začetkih, vsak dan povejte, kaj ste se novega naučili 

 

  • BODITE AKTIVNI NA FORUMIH.  

Bodite aktivni na forumih. Ženski forumi so kraj, kjer živi vaše ciljno občinstvo. Če so vaši interesi raznoliki, se pogovarjajte o vezenjušportu, otrocih, ... Tako si boste pridobili zaupanje. 

 

Kot lastnica salona morate imeti zelo obširno znanje, ne samo o nohtih, ampak tudi ostala znanja: o prodaji, o značilnostih posameznih družabnih omrežjih, o uporabi posameznih družabnih omrežij, znanje o oglaševanju na vsaki platformi, znanje o izdelavi letakov, vizitk, darilnih bonov, … Pomembna je tudi prava miselna naravnanost, drugače kaj hitro lahko  zabredete v težave. Ves čas je potrebno tudi izobraževati na strokovnem področju. 

Ampak naj vas to ne odvrne od vaših sanj. Elite Nail masterclass program je središče vsega zgoraj naštetega. Edini tečaj, ki ga boste potrebovali!

Zbrala sem natančna navodila, tako iz strokovnega področja kot iz ostalih področij. To je vaša bližnjica. Jaz sem v zadnjih treh letih investirala več kot 30.000€ za dodatna izobraževanja iz področja prodaje, mindseta, marketinga, ... investirala sem ogromno število ur (vsak dan vsaj 5 ur dodatnega izobraževanja), kar pa vam ne bo potrebno! Zapravila sem ogromno ur, za povezovanje pik, v celotno sliko! In tako sem vam pripravila zemljevid do vašega cilja, ki bo z veliko manj kamenja pod nogami. Do cilja se boste pripeljali s Ferrarijem, namesto s Kio 😊. In cilj bo izgledal kot plaža na Bora Bora in ne kot plaža za Savo. 

Več o Elite Nail Masterclass programu si lahko preberete tukaj:

 IZOBRAŽEVALNO SREDIŠČE ZA NOHTNE STILITKE

 

Spremljajte me na Instagramu, kjer vsak dan delim uporabne nasvete.

Nina I. Hribar

Close

50% Complete

Free Webinars Library

for NAIL TECHNICIAN , who wants MORE!